De studio is bijna af!

Na al die maanden hard werken is de studio dan bijna af! Wat een proces is het geweest. Je komt een lege ruimte binnen en dat gaat dan je studio worden. We zijn begonnen met 1 speaker in de hoek en vanuit daar hebben we uitgemeten wat onze ideale locatie is om te zitten. Eenmaal gevonden, zijn we de studio gaan inrichten. We begonnen met een groot bureau en een flink Perzisch tapijt. Vervolgens zijn we alle panelen gaan bouwen. De panelen bestaan uit dikke plakken steenwol met een plastic laag eromheen, afgewerkt met een houten frame. De laatste stap was het stofferen van deze panelen. We hadden een kleur in gedachten, maar deze was nog niet zomaar gevonden. Uiteindelijk, met wat hulp van de Stoffenhal Uden, vonden we de juiste kleur en deze zit nu om alle panelen heen. De akoestische panelen kun je niet zomaar ergens plaatsen, ook dat is uitgemeten. Dat deden we met spiegels en een laser. Zo konden we namelijk zien waar op de muur de eerste reflecties plaatsvinden. Op elk reflectie punt hang nu een akoestisch paneel. Ook het plafond is bedenkt met 12 grote panelen en deze hangen mooi om de lampen heen. Naast de akoestische panelen, maken we ook gebruik van basstraps. De basstraps zijn in alle hoeken geplaatst en samen met alle panelen zorgt dit ervoor dat de ruimte niet meer zo hol klinkt. Ofwel, de akoestiek in de ruimte is nu een stuk aangenamer. We horen alle frequenties goed van laag tot hoog en de galm is minimaal.

Dan mag je de ruimte nog leuk gaan aankleden en ook dat is ons goed gelukt! Er staat een zeer aangename bank, we hebben een klein bureau met 3 stoelen om aan te werken, we hebben wat planten geplaatst en we hebben aandacht besteedt aan iets wat in een studio absoluut niet mag ontbreken tegenwoordig, namelijk… Verlichting. We hebben wat gave spots mogen plaatsen, een aantal neon lampen en ledstrips die de studio prachtig verlichten.

We zijn super trots op onze werkplek, onze studio! Het is professioneel, mooi en het voelt als thuis. En met name dat laatste is belangrijk. Dat we ons allemaal thuis mogen voelen in de studio.

Als kers op de taart hebben we een nieuwe microfoon mogen aanschaffen. De Shure SM7b! Een microfoon waar bijvoorbeeld Michael Jackson zijn hele album ‘Thriller’ mee heeft opgenomen. Het is ook de mic waar rapper Logic zijn werk mee opneemt. Ook Metallica neemt vocals en gitaren op met de Shure SM7b. Het is een allround microfoon, goed om instrumenten zoals piano en gitaar mee op te nemen, maar met name vocals. Het is dan ook niet voor niets dat ook artiesten zoals The Weeknd gespot zijn in de studio met de Shure SM7b microfoon. De Shure SM7b is een professionele studio microfoon en wordt in de meeste professionele studio’s terug gevonden! Garant voor warme, dynamische opnames. En wij hebben er een!

We staan te popelen om nieuwe muziek te maken en met jullie te delen!